• 5. Mihin olet menossa, media?

  27 MAG 2024 · Mitä media-alan johtajien tulee tietää juuri nyt? Miten feikkisisältöjä voisi kääntää voimavaraksi? Miksi mainontaa tarvitaan ja miksi tavallisten kansalaisten tulisi hyväksyä se osana journalistisia sisältöjä?  Tässä viidennessä jaksossa kerrataan aiemmissa jaksoissa käytyjä media-alan tulevaisuusskenaarioita ja mitä niistä voimme oppia. Jaksossa myös selviää millaisia tavoitteita skenaarioiden tekemiselle oli.  Nooran kanssa tulevaisuuden näkymiä on tässä jaksossa koostamassa Alma Median brändi- ja viestintäjohtaja Elina Kukkonen. 
  30 min. 16 sec.
 • 4. Kenelle datan tuoma valta kannattaa antaa?

  20 MAG 2024 · Tekoälyn vauhdittama sisällöntuotanto valtaa media- ja mainosmarkkinaa. Tulevaisuudessa teknologiajätit ovat haalineet entistä merkittävämmän määrän oikeuksia suosituimpiin mediatuotteisiin ja klikatuimpiin sisältöihin, joita ne käyttävät tekoälyjensä kouluttamiseen.  Jääkö Suomi tekoälykilpailussa jälkeen ja lakkaavatko useat kotimaiset media-alan yritykset olemasta, vaikka niillä olisi vannoutuneet yleisöt?  Tämän jakson keskustelu haastaa meidät ajattelemaan datan tuomaa valtaa, medialukutaidon merkitystä yhteiskunnalle ja median tärkeyttä aitojen, inhimillisten sisältöjen tuottajana ja mahdollistajana.  Nooran kanssa jakson skenaarioon ovat pureutumassa innovaatiojohtaja Sini Kervinen Bauer Medialta sekä teemajohtaja Kristo Lehtonen Sitralta.  
  38 min. 40 sec.
 • 3. Kuinka journalismi vaikuttaa demokratiaan ja hyvinvointivaltioon?

  13 MAG 2024 · Internet on täyttynyt tekoälyn tuottamasta sisällöstä, saasteesta. Hakukoneet eivät enää pysty erottamaan tekoälysaastetta ja oikeaa tietoa toisistaan. Journalistisen median merkitys korostuu sekavassa ja sirpaleisessa informaatioympäristössä. Kriisien keskellä suomalaisissa herää vahva halu säilyttää demokratia ja hyvinvointivaltio, jotka ovat uhattuna.  Tässä kolmannessa jaksossa keskustellaan journalismin roolista demokratian ja hyvinvointivaltion ylläpitäjänä sekä suomalaisen median kannattavuudesta. Jakson aikana myös selviää, mitä säätiöittäminen tarkoittaisi journalismin moniäänisyydelle.  Nooran vieraina tässä jaksossa media-alan tutkimussäätiön hallituksen jäsen Anni Lintula ja mediakonserni Keski-Suomalaisen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Kirsi Hakaniemi.
  34 min. 46 sec.
 • 2. Millaisia media-alustoja syntyy, kun TikTok poistuu länsimaisilta markkinoilta?

  6 MAG 2024 · Ulkoisten turvallisuusuhkien kriisiyttämä demokraattinen yhteiskunta etsii sananvapauden ja -vastuun rajoja, kun kansallinen turvallisuus korostuu ja vie tilaa neljänneltä valtiomahdilta.  Tässä jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, mikä on journalismin rooli tulevaisuudessa ja millaista lisäarvoa se tuottaa yleisöilleen. Lisäksi mietitään, kuinka kriisinsietokykyisiä kotimaiset media-alan yritykset ovat? Entä miten varmistetaan toimittajien tiedonsaanti?  Studiossa brändi- ja viestintätoimisto United Imaginationsin perustajaosakas Anu Ubaud sekä Ylen News Labin osastopäällikkö Jukka Niva. 
  46 min. 33 sec.
 • 1. Vuonna 2030 yhteisöllisyys ja vaikuttajamedia kukoistavat – millaisille sisältömuodoille on tällöin kysyntää?

  23 APR 2024 · Mikä on kiinnostavinta sisältöä vaikuttajamediassa juuri nyt, entäpä vuonna 2035? Kuinka printin viehätys on onnistuttu säilyttämään z-sukupolven keskuudessa? Mitä eroa on sisällöntuottajalla ja journalistilla? Nousevatko perinteiset mediat vielä relevanteiksi?  Tässä jaksossa keskustellaan mediakulutuksen muuttumisesta yhteisölliseksi ja globaaliksi, sisältöjen viihteellistymisestä ja siitä miten vaikuttajamedia eroaa muista medioista.  Studiossa vieraina vakuttajamediatoimisto Content Cornerin johtaja Jessica Rantala sekä Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Jussi Pullinen.
  48 min. 14 sec.

Tämä on Mediapodi – keskusteluja median tulevaisuudesta!  Miten tekoäly vaikuttaa media-alaan? Millaista sisältöä tulemme tulevaisuudessa kuluttamaan? Mitä ovat media-alan osaamistarpeet vuonna 2035? Kuinka resilienttejä media-alan yritykset ovat? Minkälainen data on...

mostra di più
Tämä on Mediapodi – keskusteluja median tulevaisuudesta! 

Miten tekoäly vaikuttaa media-alaan? Millaista sisältöä tulemme tulevaisuudessa kuluttamaan? Mitä ovat media-alan osaamistarpeet vuonna 2035? Kuinka resilienttejä media-alan yritykset ovat? Minkälainen data on arvokasta? Entä mistä media-alan kilpailukyky syntyy tulevaisuudessa? 

Sarjassa pohditaan myös, miksi kenenkään ei tulisi tahallaan pysyä uutispimennossa. Mikä oikeastaan on journalismin tehtävä tänä päivänä ja mitä arvoa se luo yksilölle? Mikä on vastuullisen median merkitys demokratialle? 

Mediapodi perustuu media-alan tutkimussäätiön tilaamaan media 2035 -tulevaisuusselvitykseen, jossa pureuduttiin alan tulevaisuuteen neljän eri skenaarion kautta ja rakennettiin tiekartta skenaarioiden hyödyntämiseen. 

Sarjaa juontaa media-alan tutkimussäätiön johtaja ja Medialiiton uuden kasvun johtaja Noora Alanne. 

#mediapodi
mostra meno
Contatti
Informazioni

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca