Copertina del podcast

Sofilya Sohbetleri

  • Akgün İlhan ile SU ve elimizden geleni yapmak üzerine...

    11 APR 2021 · Su yönetimi uzmanı Akgün İlhan ile bu sohbette SU sorunları üzerine konuşurken verimli şekilde bilgilenip üzerine bir de hayata dair daha fazla motive olacağınızı iddia edebiliriz. Bahsi geçen konular sırasıyla : * Su yönetimi nedir, bu alanda uzmanlaşma sevdasına nasıl düşülür. * Sayısız sorun içeren SU konusunda, umutlu ve motive kalmaya sebep olan iyi girişim ve iyileştirici ortaklıklar. * Sulak alanların kurutulacak bir bataklık ya da açık hava hayvanat bahçesi olmaması gerçeği. * Bilinçli ve sorumlu vatandaşlık kavramı ve yararlanabileceğimiz zararsız kaynaklar.
    Ascoltato 37 min. 39 sec.
  • Bülent Şık ile bizi yeryüzüne bağlayan hikayeler üzerine...

    6 FEB 2021 · Akademisyen, yazar Bülent Şık ile ikinci kitabı “Bizi Yeryüzüne Bağlayan Hikayeler” üzerinden pandemi gerçeğini, iklim krizini, gıda güvenliğini ve daha bir çok yeniden değerlendirmemiz gereken konuyu konuştuk.
    Ascoltato 36 min. 11 sec.
  • Güneşin Aydemir ile hayata başka türlü bakabilmek üzerine...

    9 GEN 2021 · Buğday Derneği'nden tanır birçokları Güneşin'i ancak bu bölümde onunla daha çok Çamtepe Yaşam Merkezi'ndeki süpürgecilik zanaati üzerinden konuşuyoruz. Ayrıca değindiğimiz konular: * Nefes almak üzerinden yaşamın akışını tanımlamak. * Uzmanlaşmaya giden yolun götürdükleri. * Kıyamet'in ta içinden duyabileceklerimiz. * Vermenin dayanılmaz hafifliği. * Realist olmadan umutlu olamamak. * Alıç ağacındaki çiy tanesini görmek.
    Ascoltato 32 min. 46 sec.
  • Murat Erşen ile felsefeyi yeniden değerlendirmek üzerine...

    3 GEN 2021 · Felsefeci ve çevirmen Murat Erşen ile zihinlerin pasını silen bu sohbette değindiğimiz konular sırasıyla: * Bireysel ve toplumsal alanda felsefe dilinin oluşumu, * Örgün eğitimdeki felsefe derslerinin zafiyeti, * Kişisel gelişim konu ve kitaplarının yerine felsefeyi seçme tasarrufu, * Bir toplumda ortaklığı kuranın ne olduğu ve esasında ne olması gerektiği, * "Docta ignorantia" kavramının yaşama dahli. İhtiyaç halinde, tekrar tekrar dinlenesi...
    Ascoltato 34 min. 42 sec.
  • Ismail Gezgin ile mit, masal ve hikayenin arkeolojisi üzerine...

    8 DIC 2020 · Arkeolog ve yazar İsmail Gezgin ile son kitabı Homo Narrans'tan yola çıkarak şu konulara değindik: * Günümüzde mitolojinin kavramsal tanımlanma sorunu. * Dijital çağın mitleri dönüştürme eğilimi. * Teknolojinin dikte ettiği yeni normlar ve temkinli olma gerekliliği. * Homo sapiens sapiens yani bildiğini bilen insan noktasında unutmak istediklerimiz. * "İnsan sonrası" ihtimali ve anlatma ihtiyacımız.
    Ascoltato 25 min. 7 sec.
  • Salim Kadıbeşegil ile strateji kavramı ve mentör sahibi olmanın önemi üzerine...

    4 SET 2020 · "Hepimiz aynı yöne bakıyoruz fakat farklı ne görüyoruz? İşte bu liderlerin yaptığı işin tanımı." Salim Kadıbeşegil, neredeyse yarım asıra dayanan profesyonel hayatında kazandığı, halkla ilişkiler, stratejik iletişim ve itibar yönetimi uzmanlığı süresince, başarı saydığı noktalara hangi yöntemlerle ulaştığını ve mentörlerim dediği isimlerden aldığı ilhamı, büyük bir şeffalıkla paylaşıyor bu bölümde. Pandemi süreci üzerinden kriz ve kaos arasındaki farkı tartışarak son bulan bu sohbette, ismi geçenler sırasıyla : Alev Coşkun, Şevki Figen, Dr. Ersin Arıoğlu, Victor Ananias, Prof. Mervyn King.
    Ascoltato 39 min. 45 sec.
  • Deniz Bolsoy ile yaşamı algılamak ve ilişkiler üzerine...

    21 AGO 2020 · Klinik Psikolog Deniz Bolsoy sosyal medyayı en verimli kullanan psikologlardan biri; nokta atışı tespitleri ve her çıkmazımıza aydınlatıcı bir yol önermesiyle verdiği güven, içimize su serpmeye devam ediyor. Bu söyleşide de 40 dakika içinde öylesine işe yarar, uygulanabilir ama en çok farkına varılabilir ipuçları verdi ki, asla eskimeyecek bu saptama ve önerilerini tekrar tekrar dinlemeye değer. "Terapi Defteri" isimli kitabını mutlaka keşfediniz.
    Ascoltato 40 min.
  • Vildan Hoşbak ile diorama üzerine...

    19 AGO 2020 · "Diorama ne ola ki?", "ben biliyorum ama hangi deli bu işe girer?", "nasıl mümkün? Ya da nasıl farklı özünde?" gibi sorularınız olsun, olmasın, sevgili Vildan Hoşbak ile sanat kavramını, sanatta "eyaletleşme" ihtiyacını ve tabi ki yebi dünya düzeninde yerimizi bulma çabasını derinlemesine deştiğimiz bal gibi bir sohbet. Evet İstanbul'da değil Söke'de yaşıyor, evet en çok etkilendiği sanatçı Henry Kupjack ve yine evet hiç bir şeyi beklemeden, hep üretmek yaratıcılığının ana kaynağı...
    Ascoltato 32 min. 7 sec.
  • Tanıtım

    8 AGO 2020 · Bu yeni söyleşi serisinin ve Sofilya'nın tanıtımı.
    Ascoltato 2 min. 5 sec.

Sofilya, bir zamanlar Alaçatı'da bir kitabeviydi. Şimdilerde ise, yine kitap odaklı fakat sanal bir buluşma alanı. Bazen bir yazar, bazen ise bir sanatçı ya da uzmanla sohbetler halindeyiz. Ve durum...

mostra di più
Sofilya, bir zamanlar Alaçatı'da bir kitabeviydi. Şimdilerde ise, yine kitap odaklı fakat sanal bir buluşma alanı. Bazen bir yazar, bazen ise bir sanatçı ya da uzmanla sohbetler halindeyiz. Ve durum o ki, her an her şey konuşulabilir.
mostra meno
Contatti
Informazioni

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Copertina del podcast

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca