Copertina del podcast

Selvskadens psykologi

  • Selvskadens psykologi - episode 3: En personlig fortælling

    27 GIU 2024 · Danske undersøgelser viser, at mere end hver femte elev i niende klasse og hver tredje elev på gymnasiet har erfaring med selvskade, og tallene er tilsyneladende stigende. Selvskade er oftest forbundet med stor skyld og skam, og derfor går mange længe og holder deres selvskade hemmeligt for deres omgivelser. Derfor er det også et fænomen, som mange omkring personen har svært ved at forstå og håndtere.  For hvordan opleves selvskade for den, det hele handler om – personen, der udfører selvskaden?   Det bliver vi klogere på i denne episode af Selvskadens psykologi, hvor vi har besøg af Mie Andersen, som fortæller om sine egne erfaringer med selvskade. Hun fortæller, hvordan selvskade for hende blev en måde at opleve kontrol over sine følelser på. Mie giver også råd til, hvordan man som pårørende og fagperson bedst muligt kan hjælpe unge, som skader sig selv.
    Ascoltato 26 min. 54 sec.
  • Selvskadens psykologi - episode 2: Funktionen af selvskade

    28 MAG 2024 · Funktionen af selvskade: Som med al anden menneskelig adfærd, så tjener selvskadende adfærd et formål for os. Man kan sige, at adfærden har en funktion, og at den hjælper med noget. Forskning tyder på, at størstedelen af de personer, der skader sig selv, opnår en følelsesmæssig lettelse ved adfærden. Der kan dog være mange årsager til selvskade, ligesom det kan have forskellige funktioner og tjene forskellige formål fra person til person og hos den enkelte fra situation til situation. I denne episode af Selvskadens psykologi har vi besøg af psykolog, specialist i psykoterapi og leder af Team for selvskade i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstadens Psykiatri, Lotte Rubæk, der vil gøre os klogere på de funktioner, som selvskaden kan have – både for personen selv og i relationen til andre mennesker.
    Ascoltato 33 min. 21 sec.
  • Selvskadens psykologi - episode 1: Hvad er selvskade, og hvor udbredt er det?

    14 MAG 2024 · Hvad er selvskade, og hvor udbredt er det? Selvskade er et komplekst fænomen, der findes i mange former og sværhedsgrader. Der har igennem årene hersket stor uklarhed om, hvad definitionen på selvskade skal indeholde, og der er fortsat stor uenighed blandt forskere og klinikere. Præcise definitioner er afgørende for, at man kan forske i selvskade og sammenligne resultater på tværs af studier og landegrænser – blandt andet når man skal afgøre, hvor mange der skader sig selv, og om selvskade er i stigning. I denne episode af Selvskadens psykologi vil psykolog, specialist i psykoterapi og leder af Team for selvskade i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstadens Psykiatri, Lotte Rubæk, kaste lys over, hvad selvskade er for en størrelse, og hvor udbredt det er.
    Ascoltato 25 min. 5 sec.
  • Selvskadens psykologi - introduktion

    14 MAG 2024 · Kort introduktion til podcasten og Team for selvskade, og hvad formålet og håbet er med podcasten.
    Ascoltato 3 min. 39 sec.

Selvskadens psykologi - Selvskade er på mange måder en paradoksal og uforståelig adfærd – hvorfor skære, brænde, slå eller bide sig selv, når man i forvejen har det svært? Selvskadens...

mostra di più
Selvskadens psykologi - Selvskade er på mange måder en paradoksal og uforståelig adfærd – hvorfor skære, brænde, slå eller bide sig selv, når man i forvejen har det svært?

Selvskadens psykologi er en podcastserie udviklet af Team for selvskade i Region Hovedstadens Psykiatri, der går i dybden med fænomenet selvskade. Sammen med en række eksperter som behandlere, forskere og ikke mindst personer, der har haft selvskade inde på livet og deres pårørende, forsøger vi at blive klogere på, hvad selvskade er, hvorfor nogle skader sig selv, og hvordan vi bedst hjælper personer med selvskade. Vi går også tæt på de svære følelser, der kan opstå i forbindelse med selvskade - både hos personen selv og deres familie og hos fagfolk og professionelle.  

Selvskadens psykologi er målrettet alle, der ønsker at blive klogere på selvskade, såsom fagfolk, studerende, pårørende og personer med erfaring med selvskade.
mostra meno
Informazioni

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Copertina del podcast

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca