• 4. s. e. trinitatis. Klaus Meisner i samtale med Jan Asmussen

  10 GIU 2024 · Samtale mellem Klaus Meisner, sognepræst i Slangerup, og Jan Asmussen, Farum, om teksten til 4. søndag og Jesu bud om fjendekærlighed. Hvordan bærer man sig ad, og hvilken forskel gør den? Aldrig had, men kun kærlighed kan forvandle og forsone mennesker. Som forberedelse havde begge lyttet til en prædiken fra 1957 af Martin Luther King over samme tekst: https://youtu.be/522wcqUlS0Y?si=O8Pcpvm-96jrrZ1L
  21 min. 58 sec.
 • 3. s. e. trinitatis. Adam Garff i samtale med Andreas Riis Damgaard

  6 GIU 2024 · Unge kaster om sig med udtrykket ”bro”. Men hvad vil det sige at kalde nogen bror, som man ikke er i familie med? Prædiken på vej handler denne gang om lignelsen om den fortabte søn, der er prædiketekst til 3. søndag efter trinitatis. Her hører vi Adam Garff, sognepræst i Gentofte Kirke, far til to drenge og bror til tre brødre, udlægge teksten horisontalt og vertikalt i samtale med Andreas Riis Damgaard, sognepræst i Mariendal Kirke. De taler bl.a. om Guds universelle kærlighed, forskellen på at være ødslet og fortabt, om Dostojevskijs roman Brødrene Karamazov og filmen Billy Elliot.
  28 min. 12 sec.
 • 2. s. e. trinitatis. Dorothea Gløckner i samtale med Andreas Thom

  27 MAG 2024 · Sammen med sognepræst i Farum, Dorothea Gløckner, prøver Andreas Thom, Hørsholm, at finde det glædelige budskab på en søndag, som mest handler om at give afkald. Spørgsmålene står hurtigt i kø: Hvad vil det egentlig sige at være en bronzemur? Og hvordan er det at være en lunken folkekirke i en radikal tid? 
  34 min. 35 sec.
 • 1. s. e. trinitatis. Karen Felter Vaucanson i samtale med Jeannie Osman Sommer

  21 MAG 2024 · De store fester er holdt, hverdagen melder sig, og lignelsen om den rige bonde kommer og tvinger os til at reflektere over, hvordan vi forvalter de livsmuligheder, som Gud giver os. Evangeliet kalder os til at være forpligtede og forbundne. Spørgsmålet er, om vi kan holde os selv fast på det relationelle gudsforhold og være opmærksomme på vores medmennesker og på kloden? Sognepræst i Christianskirken i København, Karen Felter Vaucanson, og Jeannie Osman Sommer, Herstedvester Sogn, kommer vidt omkring i deres samtale om teksten til 1. søndag efter trinitatis, der rummer flere interessante tematikker at udfolde i en prædiken.
  38 min.
 • Trinitatis søndag. Per Damgaard Pedersen i samtale med Christian Fink Tolstrup

  13 MAG 2024 · Almagt er et svært ord at tage i sin mund, og Jesus sender os med al magt ud at døbe og lære. Hvordan skal det gå? Det er Mattæus’ alternative afslutning på sin evangeliefortælling, som alternativ til Kristi himmelfart. Han mangler ikke noget, og vil alligevel have alt og give alt. Sognepræst i Holte, Christian Fink Tolstrup, møder Per Damgaard Pedersen, sognepræst i Kingos kirke på Nørrebro i København.  
  26 min. 2 sec.
 • 2. pinsedag. Rebekka Højmark Svenningsen i samtale med Martin Holt Jensen

  10 MAG 2024 · I Grøndalslund Kirkes bibliotek har Martin Holt Jensen denne gang en samtale med Rebekka Højmark Svenningsen fra Rødovre Kirke om teksterne til 2. pinsedag. De kommer omkring stor litteratur som Astrid Lindgrens ’Mio, min Mio’ og Jakob Martin Strids ’Da Lille Madsens hus blæste væk’, men også om Ånden som grænseoverskridende, og om at pinse også handler om, at folkekirken er en blandt alle verdens kirker, og at der er fællesskab i brød.
  22 min. 16 sec.
 • Pinsedag. Sophie Nielsen i samtale med Karina Juhl Kande

  8 MAG 2024 · Helligånden er ikke bare smuk og pæn, den er vild og frisættende! Vi må gerne bruge vores bullshit-filter flittigt, når vi skriver prædikener, for med Helligånden giver Gud det hele frit!  I dette afsnit af Prædiken på vej taler sognepræst i Ishøj, Sophie Nielsen, med Karina Juhl Kande, sognepræst i Karlebo, om kunstig intelligens, Pretty woman, George Floyd, Børsens brand og små barnefødder – alt sammen i forsøget på at indfange, hvordan det konkrete er prædikenens krog i virkeligheden – og hvordan Helligånden hjælper os ind i den nære relation til Gud, der for alvor gør os frie i vores fejlbarlighed.
  31 min. 2 sec.
 • 6. s. e. påske. Hanne Bang i samtale med Charlotte Dyremose

  29 APR 2024 · ”I virkeligheden er det romantikken, der har ødelagt vores forståelse af, hvad sand kærlighed er”. Sådan siger hospitalspræst Hanne Bang i denne udgave af Prædiken på vej om teksterne til 6. søndag efter påske, hvor evangeliet er Jesu ypperstepræstelige bøn. I samtalen med Charlotte Dyremose kommer Hanne med tre bud på, hvilke temaer der kunne prædikes over i den anledning: fravær/nærvær, afsked og kærlighed/forbundethed – og hun fortæller også, hvorfor hun ofte bruger netop dagens episteltekst til begravelser. 
  25 min. 43 sec.
 • Kristi himmelfart. Marie Holm i samtale med Lene Kjemtrup Christensen

  26 APR 2024 · Er glasset halvt fuldt? Er hele menigheden i sommerhus? Og hvad har kongehuset og Monty Python at gøre med det hele? Sognepræsterne Marie Holm, Næsby, og Lene Kjemtrup Christensen; Korup, taler om prædiketeksten til Kristi himmelfart - om gudstjeneste, nadver, konfirmation, kister, og om at ingen af dem kan huske, hvornår de sidst har haft dåb Kristi himmelfartsdag. Anbefalet salmevalg: DDS 252 Til Himmels fór, DDS 259 Din Himmel-krone ser vi stråle, DDS 260 Du satte dig selv, DDS 287 Kraften fra det høje; og fra 100 salmer 832 Du forsvandt ind i skyen.
  26 min. 40 sec.
 • 5. s. e. påske. Christine Beck i samtale med Morten Sternberg

  22 APR 2024 · Det er en menneskelig Jesus, der beder for sine venner, som vi møder i teksten til 5. søndag efter påske. Morten Sternberg, sognepræst i Sydhavn Sogn, taler med Christine Beck, sognepræst i Sundby Sogn og korshærspræst på Amagerbro – og de får begge to lagt nogle af deres fordomme om Johannesevangeliet fra sig, da de får arbejdet sig ind i teksten. 
  21 min. 15 sec.

'Prædiken på vej' er en fri og teologisk kvalificeret samtale om de tekster, der prædikes over ved gudstjenesten kirkeåret rundt. Podcasten produceres af et hold af præster og bliver fra...

mostra di più
'Prædiken på vej' er en fri og teologisk kvalificeret samtale om de tekster, der prædikes over ved gudstjenesten kirkeåret rundt. Podcasten produceres af et hold af præster og bliver fra palmesøndag 2023 og et år frem til i et samarbejde mellem Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og Haderslev Stift.
mostra meno
Informazioni
Autore FUV
Categorie Cristianesimo
Sito -
Email -

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca