Copertina del podcast

Les primeres persones

 • Ep. 6: Salut mental i estigma en els mitjans de comunicació | Les primeres persones

  14 GIU 2024 · Com col·laboren els mitjans de comunicació a estigmatitzar la salut mental? Com pot arribar a afectar un titular, una crònica, una entrevista a una persona que està passant ara mateix per un problema de salut mental?  En aquest 6è episodi de Les Primeres Persones parlem sobre com els mitjans de comunicació poden reduir (i augmentar) l'estigma de la salut mental, ja que tenen una gran responsabilitat en ser l'altaveu de la nostra societat.
  Ascoltato 48 min. 48 sec.
 • Ep. 5: Salut mental i estigma en l'àmbit laboral | Les primeres persones

  15 MAG 2024 · L'estrès, situacions econòmiques precàries, abusos de poder... i silenci. Molt silenci: el 90% dels treballadors que passen per un problema de salut mental no ho expressen i el 74% dels treballadors no han rebut cap mena de suport per part de la seva empresa. En aquest 5è episodi de Les Primeres Persones parlem sobre l'estigma en la salut mental en l'àmbit laboral amb la Mariona Ribas, actriu i psicòloga; la Laura Guillen, psicòloga i coach organitzacional i la Sara Torrico, activista d'Obertament. 
  Ascoltato 35 min. 10 sec.
 • Ep. 4: Salut mental i estigma en l'àmbit educatiu | Les primeres persones

  15 APR 2024 · Saps que fins al 70% de trastorns de salut mental comencen en l’adolescència? Això vol dir que és una vivència que passa dins l’escola, l’institut, la universitat. L'alumne que pateix té prou eines o se sent prou lliure d'estigma per poder parlar del seu estat de salut mental? En aquest 4t episodi de Les Primeres Persones abordem l'estigma des de l'àmbit educatiu amb Eiden Andrés, activista d'Obertament Gemma Cantoni, responsable del projecte What's Up! i el cantant Triquell.
  Ascoltato 42 min. 45 sec.
 • Ep. 3: Salut mental i estigma en l'àmbit sanitari | Les primeres persones

  15 MAR 2024 · Sembla una paradoxa, però és real. En l’àmbit sanitari també es pateix l’estigmatització envers les persones amb problemes de salut mental. L’expertesa en la salut, no eximeix als professionals de tenir perjudicis cap a les persones a qui han d’atendre. Tanmateix, són un dels principals agents del canvi! En aquest episodi parlem d'experiències en primera persona i conversem amb un psiquiatra per conèixer el punt de vista dins del sector professional.
  Ascoltato 46 min. 35 sec.
 • Ep.2: Activisme antiestigma per la salut mental | Les primeres persones

  15 FEB 2024 · Des de fa més de deu anys, a Obertament tenim un ferm compromís amb l’activisme antiestigma. Som molts els que volem acabar amb els prejudicis que es generen al voltant de la salut mental i que dificulten la recuperació. Aquest episodi tracta d'explicar en primera persona què suposa donar la cara i oferir l’experiència viscuda per lluitar contra l’estigma. Ho fem amb Albert Piquer President de la Ferderació Veus i la xef Ada Parellada. Amb ells, l’activista per la salut mental Edgar Vinyals.
  Ascoltato 51 min. 7 sec.
 • Ep.1: Estigma i autoestigma | Les primeres persones

  15 GEN 2024 · En aquest primer capítol parlem sobre què és l’Estigma. L’estigma que hi ha al voltant de la Salut Mental és el que, tot sovint, dificulta la recuperació. I moltes vegades és el que ens impedeix demanar ajuda. La por, la vergonya, la culpa. Totes les falses creences, els mites, els prejudicis. Com ens afecta tot això? Escoltarem exemples vivencials en 1a persona i també comptarem amb la veu dels experts. Obertament portem més de 10 anys dedicats a lluitar contra l’estigma.
  Ascoltato 45 min. 33 sec.
 • Ep. 0: Introducció | Les primeres persones

  11 GEN 2024 · Et convidem a escoltar el vídeopòdcast de 'Les primeres persones'. Un espai on professionals, persones reconegudes i activistes han compartit la seva experiència en vers l'estigma de la salut mental.
  Ascoltato 1 min. 27 sec.

Hi ha molts pòdcasts de salut mental: que si símptomes, que si tractaments, que si cuidar la salut mental… Però realment som conscients de com es viu socialment la salut...

mostra di più
Hi ha molts pòdcasts de salut mental: que si símptomes, que si tractaments, que si cuidar la salut mental… Però realment som conscients de com es viu socialment la salut mental? Més enllà dels símptomes, conviure amb un trastorn de salut mental comporta ser objecte d’una sèrie d’estereotips, prejudicis, i conductes discriminatòries. I de tot això en diem estigma.

Et convidem a escoltar-nos i a què ens vegis. Si no et passa a tu, segurament li passarà a algú amb qui comparteixes la vida.

Escolta’ns i així tu també, començaràs a trencar amb l’estigma. Comencem?
mostra meno
Contatti
Informazioni

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Copertina del podcast

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca