• Kongressen 2024- Hunter Biden dømt - hvad betyder det for valgkampen?

  12 GIU 2024 · Præsidentsønnen Hunter Biden er i Delaware blevet kendt skyldig i en sag omkring køb af våben. Strafudmålingen mangler fortsat, men sagen fylder allerede meget. Men er Hunter Biden på vej i fængsel eller hvilken straf kan han tænkes at få? Og hvad kommer sagen her til at betyde for valgkampen generelt? Det ser chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl nærmere på i denne uges udsendelse, hvor der også bliver ønsket tillykke til en tidligere præsident, der i dag ville være fyldt 100.  Hør programmet her.
  25 min. 57 sec.
 • Trump kendt skyldig i New York

  31 MAG 2024 · Donald Trump er blevet kendt skyldig i samtlige 34 anklagepunkter i hush money-sagen i New York. Sagen slutter ikke her. Strafudmålingen venter til juli og det forventes, at Trump anker sagen. Samtidig er det politiske slagsmål om sagen i fuld gang. Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl gør status efter sagens afgørelse og den kommende tids politiske efterspil.
  25 min. 22 sec.
 • Kongressen 2024- Guldbarrer, retssager og toldsatser

  23 MAG 2024 · Dommens time nærmer sig for Trump i New York, Robert Menendez er under anklage for korruption og så har Joe Biden strammet toldskruen over for Kina. Chefredaktør Anders Agner, juridisk analytiker Ruben Sindahl og Jonas Parello-Plesner, direktør i Alliance of Democracies, ser nærmere på ugens aktuelle sager. Lyt med her.
  24 min. 34 sec.
 • Afgørelsen nærmer sig i Trumps New York-sag

  17 MAG 2024 · Efter Michael Cohens vidneforklaring, nærmer afgørelsen sig i Stormy Daniels-sagen i New York. En sag, der har udviklet sig til lidt af et politisk tilløbsstykke med fremmøde af blandt andet formanden for Huset, Mike Johnson. Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl ser i denne uges program nærmere på den seneste udvikling i sagen og vender de øvrige aktuelle begivenheder, heriblandt at Biden og Trump nu har aftalt datoer for to tv-debatter.
  25 min. 12 sec.
 • Et halvt år til valget

  3 MAG 2024 · Der er nu et halvt år til valgdagen. Men hvad er det for en valgkamp, der venter og hvilke emner kommer til at sætte dagsorden? Det ser chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker, Ruben Sindahl nærmere på i denne specialudgave. 
  36 min. 9 sec.
 • Hjælpepakken vedtaget - hvad nu, Mike Johnson?

  25 APR 2024 · Efter flere måneders politisk tovtrækkeri er den internationale hjælpepakke nu stemt gennem begge kongreskamre og underskrevet af præsident Biden. Samtidig kører Trump-retssagen i New York videre - og så skal Højesteret tage stilling til spørgsmålet om præsidentiel immunitet.  Chefredaktør Anders Agner, juridisk analytiker Ruben Sindahl og direktøren for Alliance of Democracies, Jonas Parello-Plesner, stiller skarpt på disse sager i denne uges udsendelse.
  23 min. 28 sec.
 • Status efter de første dage af straffesagen mod Trump i New York

  19 APR 2024 · Straffesagen mod Donald Trump i New York er i fuld gang med alt, hvad der følger med af trumpsk drama. I Washington DC brænder sædet fortsat under Mike Johnson i Huset, mens Højesteret har holdt høring i en sag, der kan få betydning for sagen om Trumps rolle i stormen på Capitol Hill. Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl ser nærmere på sagerne og runder desuden den nye storfilm 'Hammarskjöld' og taler om USA og FN anno 2024.
  22 min. 54 sec.
 • Er et nyt republikansk formandsopgør på vej i Huset?

  10 APR 2024 · Et forældrepar i Michigan er idømt længere fængselsstraffe i en sag, hvor deres søn skød flere medstuderende på en skole. I New York begynder en anden sag på mandag, når Stormy Daniels-sagen begynder. Samtidig fortsætter det interne republikanske slagsmål i Huset. Og så forsøger Trump at finde en ny linje i striden om abort. Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl ser nærmere på sagerne i denne uges udsendelse.
  31 min. 56 sec.
 • Demokratisk holdøvelse for at få Biden genvalgt

  4 APR 2024 · Der var hele tre præsidenter på scenen i New York ved et storstilet fundraising arrangement i påsken. Barack Obama og Bill Clinton var på banen for at hjælpe Bidens genvalgskampagne - hvilket vi kommer til at se mere til. Og så fandt Trump en måde at rejse de 175 millioner Dollars, som er nødvendige for at kunne anke sagen om hans virksomhedsdrift i New York. Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl gør status efter påskens politiske dramaer. 
  29 min. 55 sec.
 • Trump i problemer i New York og Arizona

  22 MAR 2024 · Det kniber gevaldigt for Trump med at finde de godt 450 millioner Dollars, han skal deponere for at kunne anke sagen om virksomhedssvindel i New York. Og så viste resultaterne fra primærvalget i blandt andet Arizona, at det fortsat ikke er et samlet republikansk parti, der er ved at nominere Trump for tredje gang i træk. Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl ser i denne uges program nærmere på begge sager. 
  24 min. 38 sec.

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller...

mostra di più
Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.
mostra meno
Contatti
Informazioni

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca