Copertina del podcast

Jeg har set verden styrte i grus

  • [Uganda 5:5] Plastik

    17 MAG 2024 · I denne sidste episode af “Uganda - rejsen mellem to verdener”, tager vi til et pulserende madmarket, hvor vi kaster os ud i en overraskende opgave — en skraldeindsamling arrangeret med lokale kræfter, der viser, hvordan skønhed og bæredygtighed kan spire frem i et hjørne af byen, hvor turister sjældent vandrer. Fra markedets larmende liv går turen videre til en oplevelse af helt anden kaliber. Vi sejler på den mægtige Nil og opdager dens hemmeligheder og de udfordringer, der truer dens eksistens. Guidet af lokale eksperter og omringet af Ugandas enestående fauna, får vi - eleverne - et dybere indblik i, hvordan miljø, kultur og turisme flettes sammen i denne ældgamle flod. Aftenen falder på ved Jinja Nile Resort, hvor luksus møder natur. Her, ved flodbredden, runder vi dagen af med en stjerneklar himmel og et uventet møde med de langfingrede aber, der stjæler pandekager fra morgenbuffeten. Men eventyret slutter ikke, som ventet. En flyaflysning i allersidste øjeblik forlænger vores ophold, og giver os mere tid til at fordøje de mange indtryk. Fra pulserende markeder til det stille flodvand, Uganda har vist sig fra sine mange facetter. Fortæller: Laurits Skrevet af Anette Lilleøre med hjælp fra Anders Guldberg og Maren Lemb Produceret af hearHEAR Podcasten er lavet i samarbejde mellem Caritas Danmark og 9C fra Niels Steensen Grundskole, støttet af Udenrigsministeriets Globus Pulje. Tag med os på denne sidste rejse og oplev Uganda, som du aldrig har set det før.
    Ascoltato 22 min. 47 sec.
  • [Uganda 4:5] Night Rose

    9 MAG 2024 · ... efter 5 dage krydser Night Rose og hendes 2-årige barn grænsen til Uganda.  De bosætter sig i Bidi Bidi flygtningelejren. En landsby, der på få år bliver en af verdens største flygtningelejre. De fleste flygtningelejre er bevogtede og isolerede. Her er undtagelsen: Der er hverken indhegning eller sikkerhedsvagter i Bidi Bidi-flygtningelejren i det nordvestlige Uganda, der huser over en kvart million sydsudanesere, der er blevet drevet på flugt af borgerkrig og hungersnød. Uganda er det land i Afrika, der tager imod flest flygtninge, mestendels fra Sydsudan, men også fra Congo og Burundi – og er kendt for sin progressive flygtningepolitik, der tilskynder flygtninges aktive deltagelse i samfundet. Det er Bidi Bidi-flygtningelejren – der er på vej til at blive en rigtig, om end primitiv, by – et eksempel på. Da der i sensommeren 2016 kom en ny tilstrømning af flygtninge fra Sydsudan, besluttede regeringen sig for at rydde området, hvor der oprindeligt kun lå en håndfuld landsbyer, for skov og anlægge nye veje.Flygtningene, der kommer til Bidi Bidi, får et lille stykke land, som de kan bruge til at dyrke afgrøder, og der er en løbende udveksling med værtssamfundet. Det betyder dog ikke, at alt er i orden. Leveforholdene er kritisable, og der er blandt andet knaphed på fødevarer, ringe adgang til rent drikkevand, sanitet og så ... forsvinder skovene rundt om flygtningelejren.  [Serien om Uganda udgives også i podcasten "Uganda - Rejsen mellem to verdener"] -------- Fortæller: Flora Medvirkende: Cathrine Bianca Christensen Skrevet af Anette Lilleøre med hjælp fra Anders Guldberg og Maren Lemb Produceret af hearHEAR Podcasten er lavet i samarbejde mellem Caritas Danmark og 9C fra Niels Steensen grundskole, og støttet af udenrigsministeriets  Globus pulje.
    Ascoltato 17 min. 16 sec.
  • [UGANDA 3:5] 13 kroner

    3 MAG 2024 · Rejseberetningen fra Uganda fortsætter! Vi kører ud på landet, hvor vejene er røde, højtalere er store som små campingvogne, og hvor et bestemt lokalsamfund har fundet nøglen til (lidt) mere velstand. Her ude bor Simon. Simon har 11 børn, en gris, en lille mark og ikke særlig mange penge - men det går godt for Simon. Trods de økonomiske udfordringer, Simon og hans familie står overfor hver dag, har de fundet en måde at trives på. Ved at deltage i et kooperativ sammen med andre lokale landmænd, har Simon og hans naboer skabt et netværk, der ikke kun øger deres indtjening, men også styrker deres samfund. De deler ressourcer, viden og arbejdskraft, hvilket gør dem i stand til at opnå bedre priser for deres afgrøder og forbedre deres levevilkår betydeligt. I denne episode dykker vi ned i, hvordan kooperativet fungerer, og hvilken forskel det har gjort for Simon og hans familie. Vi følger deres dag fra solopgang til solnedgang, deltager i høsten og ser, hvordan et fællesskab sammen kan tackle de udfordringer, som livet i fattigdom byder på. Mød de hårdtarbejdende medlemmer af kooperativet, hør deres historier og opdag, hvordan en lille gruppe menneskers beslutsomhed og samarbejde kan skabe håb og muligheder, selv under de mest krævende forhold. [EPISODEN UDGIVES OGSÅ I PODCASTEN: UGANDA - REJSEN MELLEM TO VERDENER] -------- Fortæller: Flora, Laurits, AndersMedvirkende: 9C m.fl. Skrevet af Anette Lilleøre med hjælp fra Anders Guldberg og Maren Lemb Produceret af hearHEAR Podcasten er lavet i samarbejde mellem Caritas Danmark og 9C fra Niels Steensen grundskole, og støttet af udenrigsministeriets  Globus pulje.
    Ascoltato 31 min. 36 sec.
  • [UGANDA 2:5] Kampdag i Uganda (og et "Not For Sale" mysterie)

    23 APR 2024 · Under Ugandas brændende sol mødes to verdener i en kamp, hvor ord og handlinger bliver broer mellem kulturer. For det er kampdag! Hvem kåres til vinder og hvem til taber, inden solen går ned: Danmark eller Uganda?  Dagens “landskamp” byder på debatter om klimaændringer, hvor hver sætning vejes for sin vægt i verden, og en fodboldkamp, hvor spillet på fodboldbanen bliver en metafor for større kampe, der står i livet. Men netop som Uganda trækker fra … træder en dansk præst ind på scenen og bliver en uventet helt. "Kampdag i Uganda" er en rejseberetning, hvor fordomme og oplevelser væves sammen i et farverigt tæppe af menneskelig stræben og håb for fremtiden, men samtidig også en rejseberetning, hvor kampresultatet måske ikke er så vigtigt som de møder, der opstår undervejs. Så, hvad vil du tage med fra denne dag … Klar til kamp? --- "Uganda - rejsen mellem to verdener" er en ny podcastserie fra Caritas Danmark, der udgives simultant i eget feed og i Jeg har set verden styrte i grus. Fortæller: Flora Medvirkende: 9C m.fl. Produceret af hearHEAR Podcasten er lavet i samarbejde mellem Caritas Danmark og 9C fra Niels Steensen grundskole, og støttet af udenrigsministeriets  Globus pulje.
    Ascoltato 26 min. 37 sec.
  • [UGANDA 1:5] Rejsen begynder

    8 APR 2024 · "Uganda - rejsen mellem to verdener" er en ny podcastserie fra Caritas Danmark, der udgives simultant i eget feed og i Jeg har set verden styrte i grus. Fortæller: Flora Medvirkende: 9C m.fl. Produceret af hearHEAR Podcasten er lavet i samarbejde mellem Caritas Danmark og 9C fra Niels Steensen grundskole, og støttet af udenrigsministeriets  Globus pulje.
    Ascoltato 34 min. 34 sec.
  • EN BØN TIL HAVET - Khaled Hosseini

    17 NOV 2023 · “Jeg ville ønske, at du huskede Homs, som jeg gør…. I dens travle gamle bydel var der en moské for os muslimer, en kirke til vores kristne naboer og en stor souk, hvor vi alle kunne tinge om prisen på et vedhæng af guld, frisk frugt eller en brudekjole. Jeg ville ønske, at du kunne huske de myldrende stræder, der duftede af stegte kibbeh, og de aftenture, vi gik med din mor rundt på pladsen med klokketårnet. Men det liv, den tid, er som en drøm nu, selv for mig. Som et fjernt rygte.” Hør, bestsellerforfatteren Khaled Hosseinis bog 'En Bøn Til Havet' levendegjort i ord og lyde, lige her i podcasten. Med tilladelse fra forlaget Cicero er det første gang nogensinde, bogen bliver forvandlet til lyd. Bogen er tilegnet de tusinder af flygtninge, der på flugt fra krig og forfølgelse har mistet livet på havet. ‘Jeg har set verden styrte i grus’ er en original podcast fra Caritas Danmark støttet af Danida. Podcasten er produceret af podcast bureauet https://www.hearhear.nu/. Arbejdsgruppen består af Jacob Nue Sønderstrup og Peter Christian Rude fra Caritas Danmark samt Anette Lilleøre og Anders Guldberg fra hearHEAR. https://www.jegharsetverdenstyrteigrus.dk/
    Ascoltato 12 min. 24 sec.
  • BARN ELLER FJENDE - Anne Lise Marstrand-Jørgensen

    13 NOV 2023 · Anne Lise ligger henslængt på chaiselongen, som hun har gjort så mange gange før. Ude fra køkkenet kan hun høre sin veninde klire med kopperne, mens duften af friskbrygget te spreder sig i den lille københavnerlejlighed. Hun er på besøg hos sin veninde, fordi hun har brug for sparring til sin nye bog. Eller 'bog' er så meget sagt. Det eneste Anne Lise ved, er, at hun gerne vil skrive om den næsten kvarte million tyske flygtninge, der kom til Danmark under Anden Verdenskrig og boede i kummerlige flygtningelejre. Hun aner bare ikke, hvor hun skal starte. Hendes 93-årige veninde kommer ind med en kande te og hælder op. Anne Lises veninde er klog på psykologi, på litteratur - og på livet. Og så er hun jøde og måtte gå under jorden i Danmark under krigen. Anne Lises tanker flyver. Det mærker veninden og spørger, hvad det er, der optager Anne Lise. Fumlende fremstammer Anne Lise sine usammenhængende tanker om de tyske flygtninge. Da Anne Lise er færdig med at tale, er hendes veninde helt tavs. Anne Lise kigger afsøgende på hende. "Jeg har været i en af de lejre," siger veninden så. Anne Lise er mundlam. Lyt med til denne uges episode af 'Jeg Har Set Verden Styrte I Grus', hvor forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om tilblivelsen af sin roman 'Sange om stilhed og hjem'. En skriverejse, der undervejs udfordrer Anne Lises egen idé om, hvordan vi taler om flygtningetraumer. ‘Jeg har set verden styrte i grus’ er en original podcast fra Caritas Danmark støttet af Danida. Podcasten er produceret af podcast bureauet hearHEAR. Arbejdsgruppen består af Jacob Nue Sønderstrup og Peter Christian Rude fra Caritas Danmark samt Anette Lilleøre og Anders Guldberg fra hearHEAR. https://www.jegharsetverdenstyrteigrus.dk/
    Ascoltato 37 min. 54 sec.
  • RADIO - død, drømme og en taxi fra Ghana

    27 OTT 2023 · Fataou sidder klemt på ladet af en bil på vej igennem Saharas golde ørkenlandskab. Om dagen er temperaturen op til 57 grader, men om natten falder den til under frysepunktet. Hvordan er han endt der og hvor skal han hen? Dagens episode bringer vi i samarbejde med podcasten "Ghana i mit hjerte" fra Ghanavenskab.
    Ascoltato 29 min. 14 sec.
  • ISRAEL // PALÆSTINA - Harout Bedrossian, Caritas Jerusalem

    17 OTT 2023 · Det her er en lidt anderledes episode end normalt. Anderledes på den måde, at det ikke er en "Jeg har set verden styrte i grus"-historie, men en "Jeg ser verden styrte i grus"-historie. Harout Bedrossian fra Caritas Jerusalem er med på en direkte linje fra Jerusalem og beretter om Israel-Palæstina-konflikten, som den udspiller sig netop nu.
    Ascoltato 31 min. 11 sec.
  • RUSLAND - Vibe Termansen

    13 OTT 2023 · Året er 1922. Det er årets næstsidste dag, og luften er iskold i Ruslands hovedstad, Moskva. En tilfældig forbipasserende skutter sig og krydser den måneoplyste plads uden for Bolsjoj-teatret. Foran indgangen, mellem de otte kolossale søjler, patruljerer medlemmer af den Røde Hær. Lige indenfor på den anden side, i opvarmede haller med krystallysekroner, guldbelagte balkoner og tunge draperede gardiner, er mere end 2.000 mennesker forsamlet. Repræsentanter fra blandt andet Ukraine, Belarus og selvfølgelig Rusland. Stater, der i netop dette øjeblik er ved at danne en ny republik. Stemningen er høj, og snakken går i den store teatersal. Lederne har samlet sig omkring et træbeklædt bord. Bag dem vajer røde faner med hammer og segl på. Én efter én skriver de under. Den sidste, der sætter blæk på papiret, er manden, der kommer til at stå i spidsen for den nye republik. Med en hurtig bevægelse underskriver Vladimir Lenin. Sovjetunionen er født. Lyt til Vibe Termansen – historiker, forfatter og journalist - der gennem en række fængslende historiske fortællinger giver dig en dybere indsigt i det Rusland, du kender i dag, og den krig, der stadig udkæmpes i Ukraine. ‘Jeg har set verden styrte i grus’ er en original podcast fra Caritas Danmark støttet af Danida. Podcasten er produceret af podcast bureauet hearHEAR. Arbejdsgruppen består af Jacob Nue Sønderstrup og Peter Christian Rude fra Caritas Danmark samt Anette Lilleøre og Anders Guldberg fra hearHEAR. https://www.jegharsetverdenstyrteigrus.dk/
    Ascoltato 39 min. 16 sec.

Hvad er det, der får mennesker til at forlade alt? Det får du svar på i den danske podcast ´Jeg har set verden styrte i grus´. Gennem personbårne rejsefortællinger sætter...

mostra di più
Hvad er det, der får mennesker til at forlade alt? Det får du svar på i den danske podcast ´Jeg har set verden styrte i grus´. Gennem personbårne rejsefortællinger sætter podcasten fokus på verdens brændpunkter og flygtninge. I hver episode tager en fortæller dig med på rejse til en ukendt afkrog af verdenen. Rejs med til Malawi, til Ukraine, til Fransk Polynesien, til Svalbard til… ja… tag med på rejsen og se ind i øjnene på mennesker, som lever et helt anderledes liv end dit.

'Jeg har set verden styrte i grus´ er en original podcast fra Caritas Danmark støttet af Danida. Podcasten er gratis og produceret af podcastbureauet hearHEAR. Arbejdsgruppen består af Jacob Nue Sønderstrup, Nya Guldberg og Peter Christian Rude fra Caritas Danmark samt Anette Lilleøre og Anders Guldberg fra hearHEAR.

Lyt til en god podcast i din foretrukne podcast-app, og anbefal den til dine venner og familie.

www.Jegharsetverdenstyrteigrus.dk
mostra meno
Contatti
Informazioni

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Copertina del podcast

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca