Copertina del podcast

Doldur Boşalt

  • (10) Yemeğin Sosyolojisi: Yemek için de Yaşamak, Yaşamak için de Yemek

    14 FEB 2021 · Bireyin 5 temel ihtiyacından biri olan ve önemi aç kalınan uzun saatlerin ardında ekseriyetle daha çok anlaşılan yemeğin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel tabandaki vurgusuna değindik. Kaydın geri kalanında da rotayı kendimize çevirip bizim yemeklerle olan ilişkimizi detaylandırdık. Naçizane yemeli yanında yatmalı yahut dinlenmeli. Brillat-Savarin ve Emine Beder'e selam olsun.
    Ascoltato 30 min. 9 sec.
  • (9) Dünyayı Bireycilik mi, Kolektivizm mi Kurtaracak?

    5 SET 2020 · Uçakta bir sorun halinde oksijen maskelerini ilk olarak ebeveynlerin kendilerine, sonrasında çocuklarına takmaları uyarısında bulunulur. Elde var bir. Herkesin kendi kapısının önünü süpürdüğünde sokağın temizleneceği öngörülür. Elde var iki. Herkes kendinin en iyi sürümü olduğunda, bu bireyin yanı sıra toplumun da mı en faydalı olduğu denklemi meydana getirir? Dünyanın hem bireyin, hem de toplumun en iyi sürümüne ihtiyacı var mıdır ki, bunu umursar mı? Fikirler teatrideydi.
    Ascoltato 28 min. 50 sec.
  • (8) Günlük Hayatta Benliğin Sunumu: Maskeler

    2 AGO 2020 · Homo sociologicus. Bireyin yaşamını devam ettirdiği topluma uyum sağlama noktasında en büyük yardımcısının maskeler olduğu teziyle yola çıktık. Dolapta asılı duran, her gün evden çıkmadan evvel yüzlere takılan maskelerin imgelemini anlatmaya çalıştık. Corona virüsü ile mücadele maskeleri ya da Venedik Karnavalı maskelerini ise konuşmadık.
    Ascoltato 26 min. 29 sec.
  • (7) İki Bedenin Tek Bedende Eritilmesi: Bitirim İkililer

    28 GIU 2020 · Bir elin nesi, iki elin sesi. Birlikten kuvvet doğuran, iki kişiliği bir bedende eritebilen ikililere değindik. Kuru fasulye - pilav da, Tom ve Jerry de, Romeo ve Juliet de sohbetimize konuk oldu. Hazırsanız düet başlamalı.
    Ascoltato 25 min. 29 sec.
  • (6) Hayatımızın Hareket Eden Resimleri

    12 GIU 2020 · İnsan gözünü açtı. Biraz ağlayıp sızlamasının ardından etrafına bakınmaya başladı ve görüntü ile tanıştı. İnsanın doğumundan itibaren aşina olduğu görsel kültürün, günümüz endüstri tahakkümü altındaki tezahürlerinden hareketli resimlerin, nam-ı diğer sinemanın yaşamımızdaki yerini konuştuk. Hitchcock'u andık, Tim Burton güzellemesi yaptık, Jackie Chan'i unutmadık.
    Ascoltato 26 min. 21 sec.
  • (5) Sözün Gözden Düşüşü | Yazılı Kültür ve Kitaplar

    26 MAG 2020 · Bir adım asla bir adımla sınırlı kalmaz. Önce sağ ayağınızı öne atarsınız, sonra sol, ardından tekrar. Anlayacağınız harfler kelimeleri, kelimeler cümleleri, cümleler ise paragrafları. İnsanlığın sözlü kültürden yazılı kültüre geçişini ele aldık. Medeniyeti andık, bol bol kitap övdük. Bağlamında; "... sonunda sözlerin karmaşasından, insanların yasalarından kurtulmuşlardı".
    Ascoltato 28 min. 33 sec.
  • (4) İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar

    19 MAG 2020 · Döneminin ruhunu yansıtma peşinde koşan insanlık, süreç içerisinde daima bir “en iyi” bulma arayışında olmuştur. Hafızalara kazınan nice isimler, bu anlarla birlikte “büyümüşlerdir”. Bahsettiğimiz “Asrın Anlarında” ortaya çıkanlardır. Ve evet insanlığın yıldızının parladığı anlar sadece bir Zweig romanı değil.
    Ascoltato 27 min. 59 sec.
  • (3) Birey Geçmişe Neden Özlem Duyar? Nostalji Duygusu ve Çizgi Filmler

    10 MAG 2020 · Yaşadığı çağı daimi surette diğer çağlardan üstün görme eğilimindeki birey, bu doğrultuda pembe gözlüklerle baktığı geçmişine hasret içindedir. Nostaljiye dönük bu duygu durumumuzu çizgi filmler üzerinden konuştuk. Hiwatari Kai'ye selam olsun.
    Ascoltato 24 min. 11 sec.
  • (2) Spor Sosyolojisi

    1 MAG 2020 · Birey, doğası gereği daimi olarak "daha iyi" arayışındadır. Rekabet unsuru çerçevesinde bireyi yanındakinden daha iyi olma güdüsüne iten etmenleri tarihsel süreç içerisinde toplum odağında ele aldık. Platon'a, Goethe'ye değindik, Isınbayeva, Bobby Fischer, Larry Bird'e selam verdik, sosyal medya sporcularını anmadan geçmedik.
    Ascoltato 37 min. 23 sec.
  • (1) Biz Kimiz?

    24 APR 2020 · Bireyin kendini nasıl tanımladığına, bu tanımlama sürecinde yaşamın hangi dinamiklerine başvurduğuna ya da başvurmadığına odaklandık. Tarihi ihmal etmedik, günümüz insanına değindik. Özlü sözlere yer vermeden geçmedik.
    Ascoltato 29 min. 43 sec.

"Nosce Te Ipsum". Hayatı anlamlandırmaya kendini anlamlandırarak başlamaya çalışan iki kafadar yola koyulmuşlar. Dere tepe düz gitmişler. Sağa sola bakınırak el sallamışlar. Selamımızı alanlar selam olsun. Varoluşsal sancılarınızı, günlük kaygılarınızı...

mostra di più
"Nosce Te Ipsum". Hayatı anlamlandırmaya kendini anlamlandırarak başlamaya çalışan iki kafadar yola koyulmuşlar. Dere tepe düz gitmişler. Sağa sola bakınırak el sallamışlar. Selamımızı alanlar selam olsun. Varoluşsal sancılarınızı, günlük kaygılarınızı alın gelin. Her telden çaldığımız konsere davetlimizsiniz.
mostra meno
Contatti
Informazioni

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Copertina del podcast

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca