Copertina del podcast

Bæredygtighed i Region Midtjylland

 • 4. FN får input fra ansat i Region Midtjylland til et globalt bæredygtighedsindeks

  28 LUG 2021 · I Region Midtjylland er der nogle erfaringer, som hele verden kan bruge til noget. Det mener selveste FN, som har inviteret miljøkoordinator Thomas Møller ind i det globale grønne maskinrum.
  25 min. 16 sec.
 • 3. Hospitalsvæsnet er en supertanker inden for CO2-aftryk. Hvordan vender man skuden?

  10 FEB 2021 · Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) og regionsdirektør Pernille Blach Hansen udlægger motivationen og forventningerne til Region Midtjyllands nye strategi for bæredygtighed. En strategi for koncernen Region Midtjylland og dens flere end 30.000 ansatte. Strategien sætter barren højt, ikke mindst når det kommer til at reducere CO2-aftrykket. Og når det kommer til klimaaftryk, så er den helt store synder ikke energi og transport men derimod forbrug og dermed også affald. 69 pct. af regionens CO2-aftryk stammer fra varer og tjenesteydelser. Så hvordan får regionen, som en forbrugsmæssig supertanker, vendt skuden?
  26 min. 41 sec.
 • 2. Bæredygtighed i køkken-højde på Regionshospitalet Randers. Når økologi og bæredygtighed smelter sammen.

  1 SET 2020 · Mere økologi, mere lokale råvarer, mindre madspild og mindre affald. Køkkenet på Regionshospitalet Randers er kendt for økologi. Men det er gået fra økologi til også at handle om madspil, plastikreduktion og mindre kød i retterne. Og hvordan sikrer man midt i det, at patienter får den helt rigtige næring? Kom med på besøg i køkkenet hos cheføkonoma Mona Carøe.
  46 min. 27 sec.
 • 1. Plastprojekt på Aarhus Universitetshospital. At få banet vej så plastaffald bliver en ressource.

  29 AGO 2020 · Der genereres enorme mængder plastaffald på hospitalerne. Så i 2016 indledte Region Midtjylland "materialestrømsprojektet" (i daglig tale: plastprojektet) på Aarhus Universitetshospital. Målet var, at plastaffald skulle ses som en ressource - noget der kunne skabes gennem værdikæde-samarbejde og nye forretningsmodeller. Men plast er jo ikke bare plast, og projektet skulle tage livtag med industrien ud fra en ny tankegang - og det var altså længe før klima kom på alles læber.
  44 min. 56 sec.

Podcasten giver eksempler på vidt forskellige bæredygtige initiativer i Region Midtjylland - alt sammen med det formål, at reducere CO2-aftrykket og skabe mere bæredygtig hospitalsdrift. Det er "Vores verden -...

mostra di più
Podcasten giver eksempler på vidt forskellige bæredygtige initiativer i Region Midtjylland - alt sammen med det formål, at reducere CO2-aftrykket og skabe mere bæredygtig hospitalsdrift. Det er "Vores verden - vores ansvar".
Der vil løbende blive publiceret nye podcasts.
mostra meno
Contatti
Informazioni

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca