راهی که آمدیم- قسمت ۹۳- فعالیت اجتماعی و سیاسی مجاهدین در عراق

22 dic 2020 · 29 min. 40 sec.
راهی که آمدیم- قسمت ۹۳- فعالیت اجتماعی و سیاسی مجاهدین در عراق
Descrizione
فعاليت اجتماعي و سیاسی مجاهدین در عراق
ایجاد رابطه سیاسی با حکومت جدید عراق
جا انداختن اینکه دشمن اصلی در عراق رژیم است
برادر سیاوش در سالهای ابتدایی دهة هشتاد، بطور مشخص بین سال ۸۲ تا ۸۵ یعنی بعد از اشغال عراق شاهد مجموعه فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی مجاهدین در عراق بودیم. جلسات مختلف در اشرف برگزار می‌شد. در آن جلسات، شخصیت‌های عراقی، طیف‌های مختلف سیاسی، انجمن‌ها،عشایر، زنان همة آنها در آن حضور داشتند، این جلسات برای چه بود؟ مقداری از این جلسات برایمان بگویید.
فعاليت اجتماعي و سیاسی مجاهدین در عراق
رابطه گسترده با احزاب و شخصيت هاي سياسي و نيروهاي اجتماعي وعشایر
مجاهدین درحالیکه از سونامی بمباران نیروهای ائتلاف خارج شده و درگیر با۱۶ ارگان اطلاعاتی آمریکا بودند باتمام قوا در ارتباط گسترده بامردم عراق و وکلا وحقوقدانان و عشایر و شخصیتهای سیاسی ومردمی عراقی قرار گرفتند وآنها را نسبت به این دخالت تجاوزکارانه رژیم در عراق آگاه کردند
اما مهمتر اینکه با فعال کردن مردم عراق روحیه یأس و درخود بودن ناشی از حاکمیت دو دولت خارجی را تغییر داد و همه را وارد صحنه کرد.
دعوت و گردهمایی مردم و شخصیتهای عراقی در اشرف یکی از کارهای بسیار تأثیرگذاربود.در این گردهماییها مردم وسران عشایر و شخصیتهای سیاسی ونمایندگان مجلس عراق و بعضا استاندار ایالتها شرکت کرد . دراین گردهماییها شیوخ و شخصیتهای عراقی سخنرانی میکردند از جمله شرکت زنان عراقی در تجمعات مردم و عشایر عراقی در اشرف بسیار چشمگیر بود .عراقیان در این رفت و آمدها بامجاهدین و مناسبات آنها آشنا میشدند واز این تجمعات بغایت استقبال میکردند و خود مروج و مبلغ مجاهدین بوده و به ماهیت تجاوزگرانه رژیم آخوندی بمثابه دشمن اصلی مردم عراق آگاه شده و مروج آن در سراسر عراق بودند.درهمین رابطه درهرتوطئه و یا عمل تروریستی که رژیم علیه مجاهدین انجام میداد عراقیان ازمجاهدین حمایت و رژیم را محکوم میکردند.
به عنوان نمونه وقتی شورای موقت حکومت عراق به خواست رژیم دردسامبر 2004 (شهریور 83) طی یک الوتیماتوم تهدید آمیز اعلام کرد که مجاهدین باید طی ۲۹ روز عراق را ترک کنند ، با اقدامات و فعالیتهای چشمگیر مجاهدین طی 3‌هفته یک میلیون نفر از مردم عراق همراه با 4500 وکیل و حقوقدان و 66 حزب و انجمن سیاسی و اجتماعی به فراخوان تغییر بند مربوطه پیوستند. برخی احزاب و جریانهای سیاسی عراق اعلام کردند این بند،که برخلاف همة قوانین و عهدنامه‌های بین‌المللی است، در قم نوشته شده و وارد قانون اساسی عراق گردیده است.
برادر سیاوش من یادم است که آن زمان در حاشیة همین جلسات با مردم عراق ، جوانان، اعضای احزاب شخصیت‌ها خیلی صحبت می‌کردیم. یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که آنها مطرح می‌کردند، این بود که می‌گفتند آمریکا عراق را اشغال کرده است. بنابراین دشمن اصلی ما آمریکاست و نه رژیم آخوندی. در صورتی که بحث ما و بحث سازمان با مردم عراق این بود که دشمن اصلی مردم عراق رژيم آخوندی است نه آمریکا. کمی در این رابطه برایمان توضیح دهید. این بحث چه تاثیری در فضای سیاسی عراق داشت؟
نکته بسیار مهم اینکه برغم اینکه آمریکا عملا حضور نظامی در عراق داشت اما مجاهدین توانستند درفضای بالنسبه باز سیاسی که در عراق برای خود ایجاد کرده‌بودند، توجه مردم عراق را به این جلب کنند که دشمن اصلی مردم عراق رژیم آخوندی است و نه آمریکا(زیرا آمریکا درهرصورت عراق را ترک خواهد کرد و رژیم جای آنرا خواهد گرفت) .که این تلاشها تأثیر زیادی در انتخابات عراق داشت.بطوری که در دومین انتخاب مجلس عراق مجاهدین از مردم عراق خواستند در انتخابات دوم مجلس عراق در ۲۴ آذر 8۴شرکت کنند واجازه ندهند رژیم نیروهای وابسته به خود را بطور کامل بر عراق حاکم کند که سرانجام حکومت آخوندها به رغم تمامی توطئه ها و رأی سازیها و تقلبات نجومی، در انتخابات دسامبر 2005عراق، برخلاف انتخابات ریاست جمهوری سال 2004، نتوانست هژمونی کامل خود را تحمیل کند. یک جبهه و قطب تأثیر گذار سیاسی با حدود 80 -90 کرسی در پارلمان, با شعار تشکیل دولت وحدت ملی شکل گرفت و دست آخر پس از نزدیک به 6ماه کش و قوس و سنگ اندازی رژیم , یک دولت ائتلافی برپا شد که ترکیب آن باترکیب یک دست دولت قبلی تفاوت کیفی داشت.
نکته قابل توجه اینکه پس از اشغال عراق مردم عراق تحت حاکمیت دونظام خارجی عملا احساس سرخوردگی کرده و مأیوس و ساکت بودند.مجاهدین تلاش کردند آنهارا وارد صحنه کرده به یأس پایان دهند .ورود عراق به صحنه بخصوص موفقیت آنها درانتخابات دور دوم مجلس فضای سیاسی و اجتماعی عراق را دگرگون کرد. این تحول بطور مشخص راه را بردخالت رژیم سخت و دست مجاهدین را در فعالیتهای سیاسی باز کرد وهمین تحول بود که رژیم را دیوانه کرد .
Informazioni
Autore Radio Mojahed - رادیو مجاهد
Organizzazione Radio Mojahed - رادیو مجاهد
Sito -
Tag

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Copertina del podcast

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca