مروری بر رسانه‌های حکومتی - شنبه ۳خرداد۹۹

24 mag 2020 · 5 min. 32 sec.
مروری بر رسانه‌های حکومتی - شنبه ۳خرداد۹۹
Descrizione
کرونا آینهٔ بن‌بستهای داخلی و خارجی نظام

در معدود روزنامه‌های حکومتی که امروز شنبه سوم خرداد منتشر شده‌اند، دجالگریهای خامنه‌ای در مورد روز قدس و فلسطین برای سرپوش گذاشتن بر بحرانهای لاعلاج نظام، تیتر اول اغلب روزنامه هاست. بعد از اشک تمساح برای مردم فلسطین بحران کرونا وجوه مختلف بن‌بست و بی‌راه‌حلی نظام را به نمایش گذاشته است. آرمان به ضرورت غلط‌کردم‌گویی پرداخته و با یادآوری نفرت مردم از سیاست‌های نظام نوشته است: «پیشآمد مشکلات اخیر در کشور علاوه بر تغییر برخی سیاست‌ها این الزام را ایجاد کرده که با در نظر گرفتن دوران پسا کرونا یا حتی پساتحریم برخی سیاست‌ها را بازتعریف کنیم، چرا که به‌نظر می‌رسد بخشی از مطالبات مردم تغییر روش‌هاست... تا ارتباط دولت و ملت رابطه‌ای معقول و ارگانیک نباشد همراهی و همکاری مردم با مجموعه نظام سیاسی و اجتماعی به‌طور مطلوب نخواهد بود قطعاً در چنین شرایطی نه ظرفیت‌های داخلی ما جوابگوی تاب آوری‌مان در بحرانها خواهد بود و نه امکان استفاده از ظرفیت‌های بالقوه در فضای بین‌الملل وجود خواهد داشت». و شرق هم نوشته است: «برای نظام، یک پیشنهاد، مصرف‌کردن افزایش بودجه کل کشور در سال۱۳۹۹ برای مقابله با کروناست، یعنی مبلغی حدود ۳۰۰هزار میلیارد تومان... حفظ سلامتی و تندرستی مردم بالاترین اولویت را دارد» و در ادامه نوشته است: «غلبه بر کرونا نیازمند اشتراک‌گذاری تجربه‌های داخلی و خارجی است. به‌عنوان یک اصل، تعامل و همکاریهای چند جانبه بین‌سازمانی در داخل کشور و محافل علمی بین‌المللی کشورهایی که در زمینه تحقیقات کرونایی نسبتاً موفق بوده‌اند، باید تشویق و تقویت شود».

اذعان ناگزیر به سوختن خط دروغ‌درمانی

در مورد حرفهای امروز روحانی مطلبی ندارند. اما در روزنامه‌های حکومتی اعتراف به شکست آمارهای دروغ و عادی جلوه دادن اوضاع دیده می‌شود. حتی هشدار داده‌اند این کار منجر به تشدید تضادهای درون نظام خواهد شد. برای نمونه شرق نوشته است: «‌تنها راه‌کار باقی مانده بیان واقعیتها بدون هیچ‌گونه تلاش برای عادی نشان دادن شرایط بیماری در کشور است. باید به مردم گفته شود که کشور مان هنوز در بین کشورهای جهان، از نظر تعداد مبتلایان جدید در یک شبانه‌روز رتبه نهم، از نظر تعداد مرگ در یک شبانه‌روز رتبه یازدهم، قرار دارد».

ورشکستگی مالی و سیاسی دو روی سکهٔ نظام ولایت

بحرانهای اقتصادی - اجتماعی و بحران مشروعیت نظام به‌صورت توأم در صدر بحرانهای بعد از کرونا قرار دارند. روزنامه مستقل نوشته است «بر اساس آخرین آمارهای موجود از نرخ تورم و بیکاری در بین استانهای کشور، بررسیها نشان می‌دهد نرخ فلاکت در دو استان لرستان و کردستان در وخیم‌ترین وضعیت قرار دارد» و در ادامه هشدار داده است: «موج گرانی که در حال حاضر بازار اقتصادی را در برگرفته است خطرناک‌تر و مخوف‌تر از بیماری کروناست». همدلی هم در مورد ورشکستگی نمایشهای اصلاحات در نظام ولایت اعتراف کرده: «دوم خرداد به مقطعی برای ایستادگی در برابر تغییر- به واسطه در اختیار گرفتن گلوگاههایی دور از دسترس رأی مردم- تبدیل شد.

از آن روز این مفهوم مهم در سیاست نظام نهادینه شد که «صندوق رأی همان دیگی است که اگر برای ما نجوشد، همان بهتر که نجوشد». در ادامه به تناقض ساختاری نظام ولایت و ادای دموکراسی و رأی‌گیری پرداخته و نوشته است: «از آن پس بود که نهادهای دور از دسترس رأی مردم، قوتی یافتند و رویین‌تن شدند که رأی مردم راه به تغییری در آنان نبرد و حتی بیش از آن، خود در سطحی فراتر از رأی مردم قرار گرفتند تا اگر روزی معرکه رأی، نتیجه‌یی به نفع‌شان نداشته باشد، خود مهار این رأی سرکش را در دست داشته باشند».
Informazioni
Autore Radio Mojahed - رادیو مجاهد
Organizzazione Radio Mojahed - رادیو مجاهد
Sito -
Tag

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Copertina del podcast

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca