DBU og AGF: Ny plan for talenter skal sikre kvindefodbold på topniveau
Scarica e ascolta ovunque
Scarica i tuoi episodi preferiti e goditi l'ascolto, ovunque tu sia! Iscriviti o accedi ora per ascoltare offline.
Descrizione
Hvordan kan klubber arbejde med en national talentstrategi? Der er landet en ny talentstrategi for pige- og kvindefodbolden, som strækker sig til 2027. Den er et resultat af et samarbejdet...
mostra di piùDer er landet en ny talentstrategi for pige- og kvindefodbolden, som strækker sig til 2027. Den er et resultat af et samarbejdet i en talentstrategigruppe bestående af nøglepersoner fra DBU, klub- og breddefodbold, landshold og en række eksperter.
Gennem fem kerneområder bliver talentudviklingen rammesat, så dansk elitefodbold kan følge med andre lande. Statistikken taler sit klare sprog, når det gælder danske spillere i international fodbold: Ser du på VM-trupperne i 2023, indtager de danske spillere en sjetteplads ud af otte, når vi måler på samlet spilletid i Champions League og top-fem-kvindeligaer. De syv øvrige på listen er sammenlignelige nationer: Schweiz, Holland, Sverige og Irland lægger væsentligt over. Der er tæt løb med Norge, mens Portugal og Italien ligger under. Du kan se data her.
Så hvilken betydning får strategien for udviklingen af kvindefodbold i Danmark? Hvordan bliver de fem kerneområder omsat i praksis? Og hvordan kan en national plan bruges lokalt i klubberne?
Anders Gerber er talentchef for kvinder i DBU og Marie er chef for AGF Kvinder, og de har begge været med i arbejdsgruppen.
De fortæller om behovet for at stimulere talentudviklingen, og samtidigt er en fælles retning på tværs af kvindefodbolden afgørende for at sikre bedre resultater, flere ressourcer, flere tilskuer og et bedre produkt generelt set.
Du kommer med bag om udsagnet: "Skal vi gøre spillerne bedre, skal trænerne gøres bedre", for stategien styrker Head of Coaching-rollen på kvinde- og pigesiden, uddannelse af (kvindelige) trænere og normering af trænere.
Marie Greve tager dig også med på fodboldbanen i Aarhus og fortæller, hvordan AGF Kvindefodbold sikrer den lokaleforankring af strategien, og hvordan klubben arbejder med transition fra ungdom til holdet i Gjensidige Kvindeliga.
Key-takeaways:
- Hvorfor engagement og potentiale beskriver dansk kvindefodbold
- Baggrund for talentstrategien og dens fem hovedområder
- Danske kvinder rangerer lavt på spilletid i Champions League og de fem bedste ligaer
- Stimulering af "lokomotiver", der driver udviklingen ligesom på drengesiden
- Hvordan AGF Kvindefodbold arbejder med strategien på klubniveau
- Lokalforankring sikrer, at strategien er rammesætning og ikke "detailstyring"
- Professionalisering gennem ny Head of Coaching-rolle, bedre faciliteter, trænernormering og ansættelsesgrader
- De økonomiske aspekter i kvinde- og pigetalentstrategien
- Hvad det betyder at købe versus at udvikle egne spillere for dansk kvindefodbold?
Informazioni
Autore | GameChanger |
Organizzazione | GameChanger |
Sito | - |
Tag |
Copyright 2024 - Spreaker Inc. an iHeartMedia Company