5 - 2021 - Global Minimumsskatt

5 - 2021 - Global Minimumsskatt
7 giu 2021 · 32 min. 19 sec.

I flere tiår har mange store selskaper kunnet betale nærmest null i skatt på sine internasjonale inntekter, ved å bruke skatteparadis og kompliserte selskapsstrukturer, godt hjulpet av skarpskodde advokater i...

mostra di più
I flere tiår har mange store selskaper kunnet betale nærmest null i skatt på sine internasjonale inntekter, ved å bruke skatteparadis og kompliserte selskapsstrukturer, godt hjulpet av skarpskodde advokater i en rekke land. Konkurransen fra skatteparadis har tvunget skattesatser for selskaper lavere og lavere, også i land som Norge. Men nå vil noen hevde at vi står ved et vendepunkt.

Verdens rikeste økonomier - G7-landene - har nettopp erklært at de vil sette en stopper for kappløpet mot bunnen, ved å innføre en global minimumsskatt for selskaper. Hva betyr dette? Hvorfor kommer dette tiltaket nå, og vil det ha praktisk betydning?

Til å svare på disse spørsmålene har vi i denne episoden av Pengeland fått med oss Rasmus Corlin Christensen. Han forsker ved Copenhagen Business School på hvordan internasjonale skatteregler blir til, og har fulgt de pågående forhandlingene om en internasjonal skattereform tett.

Programledere: Peter Ringstad og Ingrid Hjertaker,
Miks og musikk: Kristoffer Lislegaard.
mostra meno
Informazioni
Autore Pengeland
Sito -
Tag

Sembra che non tu non abbia alcun episodio attivo

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Corrente

Copertina del podcast

Sembra che non ci sia nessun episodio nella tua coda

Sfoglia il catalogo di Spreaker per scoprire nuovi contenuti

Successivo

Copertina dell'episodio Copertina dell'episodio

Che silenzio che c’è...

È tempo di scoprire nuovi episodi!

Scopri
La tua Libreria
Cerca