38. Mentalisoinnin tärkeys oppimisessa, yhteistyössä ja toimintakulttuurin kehittämisessä (Järkipuinti)
Scarica e ascolta ovunque
Scarica i tuoi episodi preferiti e goditi l'ascolto, ovunque tu sia! Iscriviti o accedi ora per ascoltare offline.
Descrizione
Mentalisaation eli mielentämisen tai mielellistämisen voi yksinkertaisimmillaan määritellä kyvyksi pitää oma ja toisen mieli mielessä eri tilanteissa. Emme voi tietää, mitä toisen mielessä liikkuu tai mitä hänen ilmeisen käytöksensä taakse...
mostra di piùTässä jaksossa perehdymme mentalisaation käsitteeseen ja mentalisaatiokyvyn kehittymiseen ja sen vaikutuksiin eri tilanteissa. Teemaan meitä johdattelee opiskelupsykologi Anni Hänninen. Käsitettä peilataan niin erilaisiin vuorovaikutus- ja yhteistyötilanteisiin kuin opiskelijoiden kanssa toimimiseen ja oppimiseenkin. Näköalaa laajennetaan jakson lopussa myös yhteiskunnallisiin ja rakenteellisiin kysymyksiin ja pohdimme lyhyesti psykologisoinnin ja terapiakulttuurin vaikutusta yksilön toimintaan.
Mentalisaatiokyvyn ymmärtäminen täydentää ja tukee edellisessä jaksossa käsitellyn psykologisen turvallisuuden roolia osana oppilaitosten työtä.
Keskustelua ovat kuljettamassa Otavian kehityspäällikkö Aki Luostarinen ja Nettilukion koulutussuunnittelija Silva Suomala.
Anni Hänninen on aiemmin toiminut myös opiskelukyvyn ja opiskeluhyvinvoinnin edistyämiseen liittyvissä kehittämishankkeissa:
- Otavian Nettilukion https://www.opinvoimala.fi
- Helsingin kaupungin https://digimieli.hel.fi/
Opetushallitus on jakanut valtion erityisavustusta lukiokoulutuksen laatu- ja saavutettavuusohjelman edistämiseen vuosille 2022–24. Tällä rahoituksella podcastissa mukana olleet lukiotkin ovat toimineet kuluneen 1,5 vuoden aikana. Tämä podcast-jakso on tuotettu osana Lyhty – Laatua, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia lukiokoulutukseen Mikkelissä -hanketta.
Informazioni
Autore | Otavia |
Organizzazione | Otavia |
Sito | - |
Tag |
Copyright 2024 - Spreaker Inc. an iHeartMedia Company